STERK RYGG - SØRUMSAND
Oct
9
to Nov 27

STERK RYGG - SØRUMSAND

FOREBYGGING AV RYGGPLAGER GJENNOM TRENING, KUNNSKAP OG VEILEDNING

"Sterk Rygg" er et helsekonsept med hovedfokus på forebygging av ryggplager gjennom trening, kunnskap og veiledning. Dette kurset passer for alle som ønsker å lære enkle og funksjonelle øvelser som et forebyggende tiltak, så vel som for de som allerede har plager. Ved langvarige smerter er kunnskap en viktig nøkkel til mestring og progresjon. Gruppen vil bli veiledet under kyndig hjelp av osteopat Hanna K. Bogetveit Weinholdt, som til daglig driver Vital Osteopati. 

Kurset går over 8 uker og inneholder: 

  • 1,5 time teori om ryggens anatomi og om ryggsmerter

  • 30 min individuell samtale og kartlegging (før oppstart)

  • 7 timer veiledet trening i sal (1 time pr uke)

  • tilpasset treningsprogram

Det vil være grupper på maks 8 deltagere, for å sikre best mulig hjelp og veiledning for den enkelte. Treningen vil foregå på Spenst Sørumsand, med hovedvekt på bruk av egen kropp og pilatesball. Ingen krav til tidligere treningserfaring. 

Teori tirsdag 9. oktober kl 17.00-18.30.

Trening fra 16. oktober til 27. november, tirsdager kl 17.30-18.30.

 

View Event →
MAMMA STERK / KVELD - SØRUMSAND
Oct
9
to Nov 27

MAMMA STERK / KVELD - SØRUMSAND

EFFEKTIV OG MORSOM TRENING FOR MAMMA - ETTER LEGGETID

Er du klar for litt større utfordringer på treningsfronten etter fødsel, men plutselig var permisjonen over? Da er dette kurset for deg!

Mamma Sterk passer for de som har kommet godt igang med trening etter fødsel, og som har gjenopprettet god kontakt med bekkenbunn og dyp kjernemuskulatur. Vi har fokus på litt tøffere trening med bruk av egen kroppsvekt, lettere hantelvekter, ball og slynge. Dette er timen for deg som er tilbake i jobb, men som ønsker å opprettholde fokus på bekkenbunn/ dyp kjerne, men som også ønsker å bli skikkelig sliten sammen med andre mammaer. Velkommen til egentid og trening hvor fokuset er på DEG!

Det anbefales å starte med kurset "Barseltrening" før man går videre på "Mamma Sterk". Ta gjerne kontakt for å finne ut hva som passer best for deg. 

Treningen veiledes av sertifisert gravidtreningsinstruktør, MammaMage-trener og osteopat med interesse for kvinnehelse, Hanna K. Bogetveit Weinholdt. Det er ikke krav om medlemskap på Spenst for deltagelse på kurs. 

View Event →
BARSELTRENING - SØRUMSAND
Oct
18
to Dec 7

BARSELTRENING - SØRUMSAND

SMART TRENING FOR MOR OG BABY

Hvordan komme igang med trening etter fødsel?

Er du usikker på hvordan du skal komme igang med trening etter fødsel? Eller lurer du på hvordan du skal få kontakt med de berømte magemusklene igjen? Vi tilbyr tilrettelagt trening for nybakte mødre, og hjelper deg med å "skynde deg langsomt". Dersom du fortsatt har plager etter graviditet eller fødsel, er vår oppgave å tilpasse treningen for deg. Vi er først og fremst opptatt av å styrke kroppen innenfra og ut, og forberede den på belastningen som følger med en voksende baby. Vi jobber mye med å gjenopprette kontakt med bekkenbunn og dyp kjernemuskulatur. Oppstart fra 6 uker etter fødsel til barnet er et år. De små samles i en sosial sirkel eller sover en liten dupp, mens mammaene får en time med fokus på seg selv. På begge våre mammatreningstilbud har vi stor takhøyde for babygråt, amming/flaskemating og bleieskift.

Det anbefales å starte med kurset "Barseltrening" før man går videre på "Mamma Sterk".

Treningen veiledes av gravidtreningsinstruktør, MammaMage-trener og osteopat med interesse for kvinnehelse, Hanna K. Bogetveit Weinholdt. Det er ikke krav til medlemskap på Spenst Sørumsand for kursdeltagelse. 

 

View Event →
MAMMA STERK / DAG - SØRUMSAND
Oct
18
to Dec 6

MAMMA STERK / DAG - SØRUMSAND

EFFEKTIV OG MORSOM TRENING FOR MAMMA

Hvorfor ikke kombinere barseltreff og trening hos oss?

Er du klar for litt større utfordringer på treningsfronten, og er fortsatt hjemme i permisjon på dagtid med den lille? Da er dette kurset for deg!

Mamma Sterk passer for de som har kommet godt igang med trening etter fødsel, og som har gjenopprettet god kontakt med bekkenbunn og dyp kjernemuskulatur. Vi har fokus på litt tøffere trening med bruk av egen kroppsvekt, lettere hantelvekter, ball og slynge med variasjon. De små er velkommen til å leke med hverandre eller være med i bæretøy på mammas bryst. Hvorfor ikke kombinere barseltreff og trening på et og samme sted? På begge våre mammatreningstilbud har vi stor takhøyde for babygråt, amming/flaskemating og bleieskift.

Det anbefales å starte med kurset "Barseltrening" før man går videre på "Mamma Sterk". Ta gjerne kontakt for å finne ut hva som passer best for deg. 

Treningen veiledes av gravidtreningsinstruktør, MammaMage-trener og osteopat med interesse for kvinnehelse, Hanna K. Bogetveit Weinholdt. Det er ikke krav om medlemskap på Spenst for deltagelse på kurs. 

View Event →
TERAPEUTISK STRETCHING - SØRUMSAND
Oct
29
to Dec 4

TERAPEUTISK STRETCHING - SØRUMSAND

TERAPEUTISK STRETCHING

Dette er et kurs for deg som ønsker å bli smidigere, redusere ”vondter” fra muskel- og skjelettsystemet, samt for deg som ønsker å forebygge skader i annen aktivitet. Vi jobber oss gjennom hele kroppen, og vil ta for oss typiske smerteområder. Kurset vil fra januar 2019 ha en varighet på 8 uker. Det vil blir et morgenkurs og et kveldskurs. Hver time vil ha en varighet på 40 minutter og vil foregå i sal 2 på Spenst Sørumsand (1. etg Bankgården). Det er ikke krav til medlemskap på senteret for deltagelse. Det er Ingvild B. Haugland som står for kurset i sin helhet.

NB: OPPSTARTSKURS HØST 2018 - 6 UKER TIL REDUSERT PRIS!

I høst vil det gjennomføres et 6 ukers kurs (start uke 44). Vi feirer nytt kurskonsept med reduserte priser på kurset denne høsten. Pris for deltager på høstkurs er 900 kr (ord. 1500,- for 8 uker). For early-birds (påmelding før 19.oktober) vil prisen være 800 kr.

Kveldskurs 1: Oppstart mandag 29. oktober klokka 19.30 - 20.10  (NB: kurset er fulltegnet)

Kveldskurs 2: Oppstart torsdag 1. November klokka 18.45-19.30

Hvem? Kurset passer for alle, og det kreves ingen tidligere erfaring med stretching eller andre former for mobilitetstrening. Øvelsene er enkle å gjennomføre og kan tilpasses etter nivå. 

Har du noen spørsmål og ønsker mer informasjon så kontakt Ingvild på 92331243 / ingvild@vital-osteopati.no.

View Event →

AKTIV VITAL - OPPSTART VED INTERESSE
Nov
1
to Nov 8

AKTIV VITAL - OPPSTART VED INTERESSE

ØNSKER DU EN MER AKTIV HVERDAG, MEN USIKKER PÅ HVOR DU SKAL BEGYNNE?

Aktiv Vital er kurset for deg som ønsker å bli mer aktiv i fellesskap med andre. Dette kurset passer for deg som kommer alene, og for de som ønsker å ta med seg en venn eller kollega. Hos oss er fokus treningsglede, samhold, motivasjon og forebygging av sykdom. Vi skal lære enkle tips til en mer aktiv hverdag og bevisstgjøring rundt kosthold. Kurset består av 2 timer teori, samt 20 timer morsom, effektiv og variert trening. Sammen i gruppe skal vi være aktive 2 kvelder i uka fra starten av september til slutten av november. Deltagerne skal gjennom kurset oppleve et trygt, inkluderende og motiverende miljø, hvor de gjennom mestring og motivasjon, samt mer kunnskap, skal bidra til økt aktivitet også etter endt kurs.

Tid: Mandag (ute) 18.15-19.15 og Torsdag (inne) 18.15-19.15
Pris: Åpningstilbud 2900 kr.   
Start: Ved minimum 4 påmeldte settes oppstartsdato

Kurset går over 11 uker og inneholder:
- 2 timer teori: hvorfor bør vi være mer fysisk aktive?
- Enkle hverdagsråd og bevisstgjøring rundt aktivitet og kosthold
- Kartlegging av egen helse ved første teoritime (blodtrykk, medisiner, sykdommer)
- 20 timer aktivitet: utetrening og saltrening
- En enkel test som gjennomføres i starten og slutten av kurset for å måle progresjon.
- Et kurs for å gi økt motivasjon, mestringsfølelse og treningsglede. 

Mandager er vi ute med fokus på utholdenhet og allsidig styrketrening. Eksempel på aktivitet kan være stav-gange, hinderløype i skogen, balansere på stokker og lignende. Det vil bli lagt inn styrke-, balanse- og kondisjonsrelaterte momenter. Kulde og vått vær er ingen hindring- husk gode sko, hansker og klær etter vær. 

Torsdager trener vi inne i Spenst sine lokaler. Her blir det variert basistrening i sal med fokus på styrke, balanse og koordinasjon. 

Kurset holdes av osteopat Ingvild Barlaug Haugland. Ta kontakt ved interesse for kurs.

View Event →
BARSELTRENING TIRSDAG - SØRUMSAND
Apr
3
to Jun 12

BARSELTRENING TIRSDAG - SØRUMSAND

EKSTRAKURS PÅ GRUNN AV STOR ETTERSPØRSEL:

SMART TRENING FOR MOR OG BABY

Hvordan komme igang med trening etter fødsel?

Er du usikker på hvordan du skal komme igang med trening etter fødsel? Eller lurer du på hvordan du skal få kontakt med de berømte magemusklene igjen? Vi tilbyr tilrettelagt trening for nybakte mødre, og hjelper deg med å "skynde deg langsomt". Dersom du fortsatt har plager etter graviditet eller fødsel, er vår oppgave å tilpasse treningen for deg. Vi er først og fremst opptatt av å styrke kroppen innenfra og ut, og forberede den på belastningen som følger med en voksende baby. Vi jobber mye med å gjenopprette kontakt med bekkenbunn og dyp kjernemuskulatur. Oppstart fra 6 uker etter fødsel til barnet er et år. De små er delaktige i enkelte øvelser, med det er først og fremst mammaene som gjør jobben. 

Det anbefales å starte med kurset "Barseltrening" før man går videre på "Mamma Sterk".

Treningen veiledes av sertifisert gravidtreningsinstruktør, MammaMage-trener og osteopat med interesse for kvinnehelse, Hanna K. Bogetveit Weinholdt. Det er ikke krav til medlemskap på Spenst Sørumsand for kursdeltagelse

 

View Event →
GRAVIDTRENING - SØRUMSAND
Apr
3
to Jun 12

GRAVIDTRENING - SØRUMSAND

TRENING TILPASSET DEG OG BABYEN I MAGEN

Hvorfor trene under graviditeten?

  • Økt velvære med bedre energi og humør
  • Lavere risiko for stress, angst, depresjon, overvekt, svangerskapsdiabetes, svangerskapsforgiftning, rygg- og bekkenrelaterte smerter og inkontinens
  • Enklere fødsel: Færre tidligere fødsler, mer kontroll på bekkenbunnen, en sterkere og mer utholder kropp
  • Etter fødsel kommer mor seg raskere, og risiko for fødselsdepresjon reduseres

Treningen tilpasses individuelt, og er lagt opp til at man skal kunne trene gjennom hele svangerskapet, fra første positive test og helt frem til termin - uavhengig av treningsbakgrunn. Vi fokuserer på trygghet og individuell tilpasning, parallelt med at det skal være gøy og motiverende! Vi trener både kondisjon, styrke, mobilitet og stabilitet - alt man trenger for at kroppen på best mulig vis skal tåle å bære frem det lille mirakelet. 

Treningen foregår på kveldstid - så her bør du rekke både å komme deg hjem fra jobb, spise middag, vaske klær OG eventuelt legge eldre søsken før treningen starter! 

Treningen veiledes av sertifisert gravidtreningsinstruktør, MammaMage-trener og osteopat med interesse for kvinnehelse, Hanna K. Bogetveit Weinholdt. Det er ikke krav til medlemskap på Spenst Sørumsand for kursdeltagelse. 

View Event →
BABYMASSASJE - SØRUMSAND
Mar
19
12:30 PM12:30

BABYMASSASJE - SØRUMSAND

Ved å utføre massasje sammen med babyen din får du en fin mulighet til å delta i babyens utvikling og bli godt kjent med babyens kroppsspråk. På dette kurset vil du lære en enkel rutine for hele kroppen, og litt om når det lønner så å utføre babymassasje, hvor ofte og hvor lenge, samt hvordan selve massasjestunden vil kunne påvirke din baby. Vi vil også gjennomgå en rutine for barn med kolikkplager. 

"Home style": Vi kommer gjerne hjem til deg eller barselgruppa di for en hyggelig stund med de små. Ta kontakt for ytterligere informasjon. 

Kurset passer best for baby 0-9 and sammen med mor, far eller andre som kan ha glede av å lære massasje. Kurset holdes kontinuerlig gjennom året, og foregår alltid i små grupper. 

Kurset holdes av osteopat Hanna K. Bogetveit Weinholdt

View Event →