GRAVIDTRENING
Apr
3
to Jun 12

GRAVIDTRENING

TRENING TILPASSET DEG OG BABYEN I MAGEN

Hvorfor trene under graviditeten?

  • Økt velvære med bedre energi og humør
  • Lavere risiko for stress, angst, depresjon, overvekt, svangerskapsdiabetes, svangerskapsforgiftning, rygg- og bekkenrelaterte smerter og inkontinens
  • Enklere fødsel: Færre tidligere fødsler, mer kontroll på bekkenbunnen, en sterkere og mer utholder kropp
  • Etter fødsel kommer mor seg raskere, og risiko for fødselsdepresjon reduseres

Treningen tilpasses individuelt, og er lagt opp til at man skal kunne trene gjennom hele svangerskapet, fra første positive test og helt frem til termin - uavhengig av treningsbakgrunn. Vi fokuserer på trygghet og individuell tilpasning, parallelt med at det skal være gøy og motiverende! Vi trener både kondisjon, styrke, mobilitet og stabilitet - alt man trenger for at kroppen på best mulig vis skal tåle å bære frem det lille mirakelet. 

Treningen foregår på kveldstid - så her bør du rekke både å komme deg hjem fra jobb, spise middag, vaske klær OG eventuelt legge eldre søsken før treningen starter! 

Treningen veiledes av sertifisert gravidtreningsinstruktør, MammaMage-trener og osteopat med interesse for kvinnehelse, Hanna K. Bogetveit Weinholdt. Det er ikke krav til medlemskap på Spenst Sørumsand for kursdeltagelse. 

View Event →
BARSELTRENING
Apr
5
to Jun 21

BARSELTRENING

SMART TRENING FOR MOR OG BABY

Hvordan komme igang med trening etter fødsel?

Er du usikker på hvordan du skal komme igang med trening etter fødsel? Eller lurer du på hvordan du skal få kontakt med de berømte magemusklene igjen? Vi tilbyr tilrettelagt trening for nybakte mødre, og hjelper deg med å "skynde deg langsomt". Dersom du fortsatt har plager etter graviditet eller fødsel, er vår oppgave å tilpasse treningen for deg. Vi er først og fremst opptatt av å styrke kroppen innenfra og ut, og forberede den på belastningen som følger med en voksende baby. Vi jobber mye med å gjenopprette kontakt med bekkenbunn og dyp kjernemuskulatur. Oppstart fra 6 uker etter fødsel til barnet er et år. De små er delaktige i enkelte øvelser, med det er først og fremst mammaene som gjør jobben. 

Det anbefales å starte med kurset "Barseltrening" før man går videre på "Mamma Sterk".

Treningen veiledes av sertifisert gravidtreningsinstruktør, MammaMage-trener og osteopat med interesse for kvinnehelse, Hanna K. Bogetveit Weinholdt. Det er ikke krav til medlemskap på Spenst Sørumsand for kursdeltagelse

View Event →
MAMMA STERK
Apr
5
to Jun 21

MAMMA STERK

EFFEKTIV OG MORSOM TRENING FOR MAMMA

Hvorfor ikke kombinere barseltreff og trening hos oss?

Er du klar for litt større utfordringer på treningsfronten, og er fortsatt hjemme i permisjon på dagtid med den lille? Da er dette kurset for deg!

Mamma Sterk passer for de som har kommet godt igang med trening etter fødsel, og som har gjenopprettet god kontakt med bekkenbunn og dyp kjernemuskulatur. Vi har fokus på litt tøffere sirkeltrening med bruk av egen kroppsvekt, lettere hantelvekter, ball og slynge. De små er velkommen til å leke med hverandre eller være med i bæretøy på mammas bryst. Hvorfor ikke kombinere barseltreff og trening på et og samme sted? På begge våre mammatreningstilbud har vi stor takhøyde for babygråt, amming/flaskemating og bleieskift.

Det anbefales å starte med kurset "Barseltrening" før man går videre på "Mamma Sterk". Ta gjerne kontakt for å finne ut hva som passer best for deg?. 

Treningen veiledes av sertifisert gravidtreningsinstruktør, MammaMage-trener og osteopat med interesse for kvinnehelse, Hanna K. Bogetveit Weinholdt. Det er ikke krav til medlemskap på Spenst Sørumsand for kursdeltagelse. 

View Event →
STERK RYGG
Apr
10
to Jun 12

STERK RYGG

FOREBYGGING AV RYGGPLAGER GJENNOM TRENING, KUNNSKAP OG VEILEDNING

"Sterk Rygg" er et helsekonsept med hovedfokus på forebygging av ryggplager gjennom trening, kunnskap og veiledning. Dette kurset passer for alle som ønsker å lære enkle og funksjonelle øvelser som et forebyggende tiltak, så vel som for de som allerede har plager. Ved langvarige smerter er kunnskap en viktig nøkkel til mestring og progresjon. Gruppen vil bli veiledet under kyndig hjelp av osteopat Hanna K. Bogetveit Weinholdt, som til daglig driver Vital Osteopati. 

Kurset inneholder: 

  • 2 timer teori om ryggens anatomi og om ryggsmerter
  • 30 min individuell samtale og kartlegging (før oppstart)
  • 8 timer veiledet trening i sal (1 time pr uke)
  • tilpasset treningsprogram

Det vil være grupper på maks 8 deltagere, for å sikre best mulig hjelp og veiledning for den enkelte. Treningen vil foregå på Spenst Sørumsand, med hovedvekt på bruk av egen kropp, slynge og pilatesball. Ingen krav til tidligere treningserfaring. 

Teori 10. april kl 17.00-19.00
Trening fra 17. april til 12. juni - tirsdager kl 19.00-19.55

View Event →

BABYMASSASJE
Jan
29
1:00 PM13:00

BABYMASSASJE

"Home style" eller hos oss? Du bestemmer!

Ved å utføre massasje sammen med babyen din får du en fin mulighet til å delta i babyens utvikling og bli godt kjent med babyens kroppsspråk. På dette kurset vil du lære en enkel rutine for hele kroppen, og litt om når det lønner så å utføre babymassasje, hvor ofte og hvor lenge, samt hvordan selve massasjestunden vil kunne påvirke din baby. Vi vil også gjennomgå en rutine for barn med kolikkplager. 

"Home style": Vi kommer gjerne hjem til deg eller barselgruppa di for en hyggelig stund med de små. Ta kontakt for ytterligere informasjon. 

Kurset passer best for baby 0-9 and sammen med mor, far eller andre som kan ha glede av å lære massasje. Kurset holdes kontinuerlig gjennom året, og foregår alltid i små grupper. 

Kurset holdes av osteopat Hanna K. Bogetveit Weinholdt

View Event →